Fingeriöga

YOYO!

Måste bara dela med mig att jag just fått ett finger i ögat. Ni vet sådär rätt in i ögat så att ögat blir helt rött. Jag skulle öppna min dörr samtidigt som dörren öppnades från andra hållet. På nåt sätt fick jag Andreas finger in i ögat. På grund av det här anser han nu att han är skyldig mig en middag! Wohoo:D Man tackar och tar emot. Särskilt med tanke på min ekonomiska situation kunde fingeriögat-grejen inte kommit passligare! Måste hitta något passligt tryffelrecept att önska!

Annars har jag mest sprungit runt och köpt lökar och appelsiner på Real idag. Sedan gjort currystuvning. Polska hönor är verkligen inget att hänga i julgranen! Fanskapet hade ju fjädrar kvar!

Pussokram!


Bajskorv

Uppdateringarna från holmen bara ramlar in! Vilken fröjd! Kunde lika gärna sitta hemma på Södragatan förfan.

"Celine Dion är gravid
Söderby café har brunnit upp
Hells angels har bott på park o startat slagsmål vid arken
Det var regnat idag
Det har varit hundutställning i eckerö
o pappa har inga lakan som passar till hans säng"

Här var Idas uppdatering!  

Har idag haft två underliga samtal. Trodde jag ringde till en klasskompis ända tills en polsk mansröst svarade.

Jag: "Oh sorry, wrong number!"
Polsk man: "Maybe not! Maybe this isn't the wrong number!!"
Jag: ???????

Senare ringde jag till Nordea callcenter för att aktivera mitt nya konto.

Bankman: "And now I would like to have your password please!"
Jag: "Uh, I don't remember, what's the password?"
Bankman: "It can be numbers or letters.."
Jag: "Oh the word!"
Bankman: "Yes it can be a word"
Jag: " uhm, well it's
Bankman: "Yes Please.."
Jag: "It's uhm Bajskorv?"
Banknam: "Yes this is correct!"

Det betyder ju inget för honom men kändes lite konstigt att sitta och säga bajskor till en främmande karl på telefon. Nåväl.
Nu ska jag sova! Natti!


Fabulous

Heipahei,

Josse kom och for. Var helt underbart att få se henne igen, särskilt med tanke på att jag inte sett henne sen en konstig kväll på indigos uteservering i mitten av juli!
  Jag hittade till Szczecin PKP och var där länge före Josse kom. Var vid ett tillfälle heelt säker på att det var hennes buss som kom, kutade för kung o fosterland mot bussen som förstås inte var hennes. Satt mig ner och började tänka på annat när någon plötsligt säger Hej Hedvig! Gud va glad jag blev.
Det här är kanke inte så intressant så nåja.

Vi gjorde massor under tiden Josse va här. Först var vi till café 22 och spillde ut våra liv för varandra, hade så himla mycket att ta igen! Vet inte riktigt hur men på nåt sätt hamnade vi på HM, vilket självklart var helt dödsdömt. Men jag behövde faktiskt underkläder så.. På kvällen var vi hemma med mina flatmates och Josse såg självklart till att i detalj redogöra för diverse kvällar då jag intagit för mycket alkoholhaltiga drycker (Tequila!) för mina flatmates.
   På lördagen var vi runt på stan, in i gamla kyrkor, till slottet, och ner till floden eller vad fan det är. På kvällen hade vi förfest hos oss. Svenne banan är nu helt standard. Det blev även lite ring/hoppdans med riktig arkenkänsla:)
   Igår slappade vi som faan. Låg i mjukisbyxor och "Fuck me I'm famous T-shirt" till klockan 19:00. Såg på the notebook med asdålig kvalité. Ibland såg man inte om det var Noah eller Ally i bild. Men vi har båda sett den så många gånger att vi lika gärna kunde ha legat och rabblat dialogerna med varandra.
   Var sedan ut och åt middag och drack vin, ganska mycket vin. Hem och sov en timme och sedan följde jag Josse till bussen. Nu ser jag inte Josse förrän nästa sommar! Fiiiifaaan.
    Hemvägen ensam från bussstaion var bara fruktansvärd. Mörkt och kallt och totalt folktomt förutom nåra bilar som cirkulerade runt. Har aldrig varit så skrämd över att gå ensam som då! Jag kunde typ höra mitt hjärta dunka. Sen när jag äntligen kom till vår byggnad ser jag hur en bil precis framför mig släcker lyktorna. Trodde det var en bil som förföljt mig. Var säker på att min stund var kommen. Kändes ju sorgligt att jag skulle dö helt osminkad o skabbig. Sen såg jag att det var en ung tjej. Blev så lättad. Klockan var nästan 03:00 när jag damp ner i säng.
Så ja, det var min helg med Josse <3

Nu ska jag dricka te och ta tag i mitt liv! Hoppas ni har det alldeles Faaabulous! Puss


Only Time

Kära läsare,

Klockan är i det här landet 7:08 och jag bloggar! Har inte kunnat sova på hela natten, varit så excited över att Josse kommer idag!! Och så är jag väldigt förskyld.. 11.30 kommer hon till Szczecin PKP vilket jag inte är helt säker på var det ligger. Nåväl kvinnan klarar sig nog själv.

Vi skolkare är nu lediga till på torsdag då allt börjar på riktigt. Kan inte ens föreställa mig hur det kommer bli. Shit pommes frites! Förövrigt har vi alla blivit sjuka. Marit är mest sjuk, hon har nåt virus. Thea och jag bara hostar som gamla kedjerökare. Hatar att vara förskyld, mest för att jag alltid har samma återkommande dröm att jag ska dyka till botten på en simbassäng och sen tar jag mig inte upp.. Mycket obehagligt.
Vet inte så mycket mer. Josse ska ta med sig pirkkapasta som vi ska äta:D
 Nu måste jag städa och bädda och göra fint innan Josse kommer^^

PUSS!


Enough is enough!

Heey yall!!

Ingen precourse för mig idag, hör och häpna! Det bestämde jag någon gång efter min 5:e redbull o vodka igår. Vår lugna middag tog en oanad vändning.. Vi kunde ju inte hjälpa att det blev förfest.. Och hade faktiskt inte en tanke på att köpa nåt drickbart på stan heller, men sen mitt i allt bara så kändes det som en ekonomiskt väldigt god idé att köpa en vodkaflaska, när den ändå var så billig.. Det är ju inte som att man måste dricka ur den bara för att man köper den.. Hallå.    

Nu är vodkaflaskan tom..

 Kul hade vi i varje fall, och halva Polen är nu bjudna till Åland. Norrmännen uppskattar förövrigt inte Lady Gaga särskilt mycket. Gjorde mitt bästa att förklara vad som är så fantastiskt med Pokerface, men jag vet inte. Är fortfarande en lång väg.. Ångrar dock bittert att jag introducerade Svenne banan för dem!

Förövrigt tror jag norrmännen ser mig som vääldigt finsk. Mina så kallade finska gener kommer liksom fram mera här..  I deras ögon dricker jag ju som en skogshuggare:S Mår förvånansvärt bra idag dock!  Innan klockan nie hade jag ätit frukost, dushat, borstat tänderna, sminkat mig och var påväg ut på promenad:) Tydligen har jag också varit på facebook runt 06:00-tiden imorse?! Mitt i allt liksom! Det första jag gjorde sen när jag vaknade var att läsa om Gunnar Eklund och Viking Lines historia på wikipedia. Kändes plötsligt väldigt viktigt och relevant!

Kvällen citat, (översatt från norska till svenska) Thea: "Heter du Trim?! Jag känner en häst som heter Trim! Och den har den längsta fillifjong jag nåånsin sett!"

Lovar att nästa inlägg inte blir nån fylloredogörelse! Eller iofs, lova är ju ett starkt ord men.. :P

Ifall ni undrar så var abbakaviaren en total besvikelse! Men i brist på bröd äter man ju limpa..

Hoppas ni alla har det praa!! Saknar er massor!

Pussheippa

Wszystko w porzadku

Heippaheihei!
Kan ni fatta hur mycket jag uppdaterar?! Det är ju helt sjuukt. Känns som när jag bloggade på lunarstorm.
Nåväl, jag har nu haft polsklektion på morgonen. Det är verkligen höjdpunkten på dan. Känns så roligt att få läxor och faktiskt bli förhörd på dem. Känns mer högstadie en lusse. Mycket roligt. Nu har jag lyckats övertala mina flatmates till en skolkardag, I'm bad. Har just satt på en tvätmaskin och pratat med en tant på banken angående min ekonomiska situation. Borde oroa mig, men jag orkar inte.
Undrar hur det blir när skolan börjar.. Just nu är allt så slappt. Var ut i lördags. Det var faktiskt riktigt kiva juttu. Vi sjöng "svenne banan" längs "paradgatan" och tror jag skrek "Música por favor" till diverse taxichaufförer. Saknar dock fortfarande arken. 

Citat, Hanno: "Life is here and now, and maybe tomorrow" 


Ta en knackkorv eller nåt!

Kära läsare,

Nu sitter jag i mitt stora rum. Har just ätit omelett. Det är helt otroligt, men jag har blivit så duktig på att laga omelett att jag inte behöver tänka längre! Mina händer vägleder mig! Idag är det lördag, har varit och joggat i parken som det ryktas om att leder ända till Berlin. Tappade bort mig som vanligt. I onsdags var det fääst i vårt partyvardagsrum! trevligt trevligt.

Jag är förövrigt i en knepig pengasituation. Eller knepig vet jag inte men ny för mig i varje fall. När jag kollade mitt konto hade jag 17 euro på det som jag kunde röra. Det här kändes ju lite som ett problem. Nu har jag i varje fall räknat ut hur mycket pengar jag kommer ha att leva för per månad. Och inte är det mycket! Blir inte skor på jäävligt länge. Men jag har väl köpt skor för en livstid.. Nåväl lärorikt om inte annat att måsta hushålla med pengar.

Pratade med Peter Mattsson idag, och karln gav mig den bästa uppdatering från holmen jag fått på länge!!

"janå om de händer ngt här? nya ålandsfärjan e ännu mer uppskjuten, ålandsbanken har blivit stämd på flera hundratusen eller miljon... de ha varit streetrace idag, växlande molnighet, säljis har köpt ny bil men, den gamla står o ruttnar på mariebads parkering, BP kiosken har stängt för sässongen, de ska börja en folkdanskurs på KK-huset. knorring ha stängt oxå ca 15 grader varmt på dagarna, kryper under 10 på nätterna. så på med jackan!"

Nu ska jag plugga. Pussokram! Love ya!


I take the seed were I come

Tjo! Okej innerst inne är jag helt enkelt ingen bloggskrivare. That's just the case. Men nu ska jag försöka än en gång. Kanske skriver en gång i veckan eller nåt sånt:)

 Nu är jag i Polen. Jepp. Har varit här i mer än en vecka nu, vilket känns helt sjukt. Kom förra lördagen. Åkte med Rosella 18:30 o sov i CA:s lägenhet i Stockholm. Hade så tungt bagage som ju bara jag kan packa. Funderade på att lägga mig ner och dö ett par gånger i tunnelbanan:P Sen sov jag kanske 4 timmar innan pappa ringde o väckte mig. Hade förstås missat de andra tre väckarklockorna, pappas samtal var egentligen bara backup. Sen minna jag inte så mycket. Sov lite överallt. I Berlin hittade jag bussen till Szczecin jättelätt o blev bekant med mina Iranska vänner. Fick busschaufören att skjutsa oss hela vägen till Eskulap, vilket är internatet. Med mina kroatiskakunskaper förstod jag att han sedan bad om en stor öl. Fast det sa jag inte, o ingen av oss hade vett att ge den snälla karln dricks:S Eskulap är inget fräsht ställe, men det vet nog alla vid det här laget:P Var bara där i två nätter dock, innan jag och två norska tjejer skaffade en lägenhet. Vi bor apcentralt och jag fick det stora rummet:D Mina "sambos" är jättetrevliga o roliga. Den ena av dem lyckades låsa in sig på en toalett på en efterfest i förrgår o spenderade en längre tid där innan de fick slå in en glasruta på dörren. Och den andra hjälper mig med kemin:)

Jag saknar alla så hemskt mycket!! Men är så gad att jag får besök! Ida du måste skicka pizzabilden till mig! :p Nu ska jag gå titta på "Antagligen nån" videoklipet! Och så saknar jag kalles kaviar och Kajsas mamma också ifall ni är intresserade! Puss  o kram vi syns på stan

I November kan vi pimpla 2 euros vin i pyjamas i min stora säng:D I November kan vi pimpla 2 euros vin i min stora säng:D

RSS 2.0