No one on the corner has swagger like us

Haha! Prata just med farmor i telefon:

Jag: Men fammo hur är det med ditt knä nu då??
Farmor: Hur det är med Stig?! Oj vad glad hon ska bli att du frågar! *skriker för full hals till Asta Maja som sitter i soffan* (Lyckas till och med överösta postkod-miljonär på TV) "AAASTA-MAAAAAJ!!!! Hon frågar hur det är med STIIIIG!!!" "Hon säger att hon vill prata med dig om hur STIIIG mååår!"
Jag: Men jag undra ju
Farmor: *avbryter* Nu säger jag puss och hej! Så kommer Asta-Maja!! :D

Haha hon hör verkligen vad hon vill höra^^ Men söta är dom båda <3

Igår blev jag deppig:/ Men så gick jag på en promenad och lyssna på musik högt högt! Sen kändes det bättre:D Och idag har jag lyckats plugga riktigt bra! :)

Nu ska jag fortsätta läsa lite om prostaglandiner!

Love Heds


intresseklubben antecknar

Nååmän häj!

* Mamma och jag orkar inte diska. Så imorse drack vi appelsinjuice ur champagneglas och åt smörgåsar utan tallrik! Jag liksom lär henne att det är helt OK att vara lite slarvig:P Wild and crazy!

* Jag befarar att jag har ett hål i en tand. Det ilar, särskilt när jag äter godis:/  Mina tandläkarvänner säger att det inte behöver betyda att det är hål. Men nåt fel är det ju?? Tänker dock inte gå till tandläkaren. VÄntar tills den ruttnar bort :D

* Jag har äntligen köpt simkort, så imorrn är det upp till bevis om jag fortfarande kan dyka 25 meter. 

* Nu ska jag fara till hörnaffären och köpa ost till mamma. Hoppas jag inte tappar den på vägen :P

Förresten! Si barra! Nu skrev jag "fara till affären" istället för "gå till affären" som jag brukade göra. Jag håller på bli finlandsvensk!  Nåja jag säger i varje fall inte "fara till köket", ännu!


Love Heds


Mammi

Blää, satt och väntade på att mamma skulle komma hem. Ringde och ringde men inget svar och nu plötsligt så ringde hon upp och sa att hon stod hemma i köket. Så kom jag på att det ju är måndag så hon kommer först imorgon:(:(  Jobbigt. Gud så jag har blivit mammig på sista tiden! :O Är det här verkligen sunt?!

Pussokram

Love Heds

The 411

Hey yall!

Nu sitter jag på Petersgatan och andas ut. Helgen har varit helt kiva juttu! :) For till Åbo och hälsade på min fina Josse på fredagen. Fick se vad sitz gick ut på och blev lite sugen att också ha en sån där halare med massa märken på.. Blev ingen sen utekväll, aslånga köer och svinkallt.. Så vi for hem och tuttade istället^^ Eftersom Josse av ännu okänd anledning mådde rätt dåligt på lördagen bara myste vi och såg på film. Slumdog millionaire, jessus vad jag älskade den filmen! Är rätt kräsen med filmer och böcker, men den får en av dom där heliga platserna.. Igår blev det en nykter Tivolikväll! Och idag har jag jobbat kvällspass.. Är trött. Men imorgon är jag ledig från skolan så jag ska sova lite.

Nu är det förresten bestämt att Josse och jag ska ha "Eine groze festen mitf lampfen" i sommar! Vi ska alltså ha  "En stor fest med lampor" på Södragatan för att fira bådas våra födelsedagar.. Med tanke på hur många vi redan hunnit bjuda blir vi nog tvugna att fixa den här festen! Soo you're all invited! ^^  Det blir säkert helt fabulous!

På tal om mat så skrev jag ju lite förut om min ökade aptit. Ville bara meddela att det har blivit önnu värre. Vet inte om det beror på att jag börjat träna lite mer än förut eller vad det är men jag är hungrig i princip hela tiden.. 
Dessutom har jag börjat tycka om kött! Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om kött förut. Men nu plötsligt!!

Jag: Men förstååår du hur mycket jag tycker om kött?!?!
Han: Nej
Jag: Jag tycker om griskotletter, oxfilé, kycklingfiléer, lammfilé, entrecote, antilop, sa jag oxfilé?, coer de filé, You name it!!
Han: Okej?


Oj förresten! Glömde skriva det jo, men jag har kommit på det finaste flicknamnet ever!! (efter Rose då förstås, men det kan jag ändå inte döpa min eventuellt framtida dotter till.. Då skulle jag ju måsta döpa henne till Rosa vilket ju låter som en, jaa kossa. Så jag har efter noggrant övervägande strukit det namnet..) Jaa men Olivia! Hur vackert är inte det? :O Delvis är det förstås fint.. Men sen så kommer det ju från oliv ( eller egentligen olivträd ) och oliver är ju skiitgott.. Och jaa olivträd är "fredens träd" så i förlängningen betyder ju Olivia fred.. Kan det blir bättre?! Berättade att jag tyckte Olivia var ett fint namn för mamma och då sa hon att hon faktiskt hade funderat på att döpa mig till det! Gud vad jag hade varit lycklig då! Men nejnej! Låt oss döpa henne till; Hedvig. Namnet folk a) associerar med en viss fet uggla b) hävdar att är ett killnamn  c) alla finlandssvenskar uttalar Heeeeeeeeeedvig.

Äh! Man kunde ju varit döpt till Maj-björn eller Asta-Maja. Det är dumt att klaga.

Nu måste jag verkligen sova!! Natti!

Love Heds


work hard. play hard

Heippatiralla!

Idag kom jag i tid till jobbet. Vilken fröjd! Fast sen somnade jag på biblioteket istället. Inte första gången det händer.. Folk tittar alltid så konstigt på en när man först plockar upp sina böcker, penal och miniräknare bara för att sen lägga sig över alltihop och sova. Höll på att somna på matten också. Idag var endå en av dom lättare dagarna! Jobb från 08-12 och skola från 17-18:30. Dom värsta dagarna är när jag har jobb 08-16 (då måste jag stiga upp 06) och sen skola från 17-20. Då är jag inte hemma förrän 20:30.

Weeeell, idag sa en tant på jobbet att hon blev lycklig bara av att höra min röst! :) Made my day^^

I helgen far jag till Åbo och hälsar på Josse! Och så blir det abisits:D Freakin' fab!

Love to love ya bitches!


I'm a snoozing girl y'all!

Gyyyyd så jag var trött imorse!! Det var inga nådigt häller! :O

06:00: - Väckarklockan på mobilen ringer - Trycker på snooze (den enda vettiga reaktionen)
06:05: - Vanliga väckarklockan ringer (Jag har av skäl som ni snart kommer att förstå alltid åtminstonne två väckningar) - Jag fattar nada! Kollar på mobilen, böckerna vid sängen, en hög med hårsnoddar - ifall att nån av dom höll på att ringa.. Till slut klickar det att det är väckarklockan! Tar ut batterierna ur fanskapet. Sådärja!

06:09:
- Mobilväckningen ringer - Trycker på snooze (9 minuters snooze är synnerligen idiotiskt)
06:18: - Trycker på snooze
06:27: - Inser att det här måste bli min sista snoozning om jag ska hinna i tid till jobbet. Och eftersom att det är min sista så slår jag på stort och tar en 15 minutare! Stänger av alarmet och sätter den på 06:45. Ahh skönt! 
06:45: - Va?! Jag hann ju knappt blunda ju! Sätter den på 06:47. Då kommer det nog att kännas bättre!
06:47: - Vad gör egeentligen 2 minuter?! Sätter den på 06:49.
06:49: - Sätter den på 06:51
06:51
: - Sätter den på 06:53
06:53
: - Sätter den på 06:55
06:55:
- Sätter den på 06:58
06:58
: - Inser att jag absolut MÅSTE stiga upp nu om jag ens ska ha en chans att komma i tid till jobbet! Stänger av klockan, drar bort täcker, men gud är det såhär kallt utanför?! :O Kryper ner lite igen. Måste bara eh, vila liite..
07:10: Vaknar med ett ryck! oj PANIK!! Bussen jag borde ta går 07:25 och det tar 20 minuter att springa ner till järnvägstationen, 15 om jag kutar.

Hoppar över 80 % av mina morgonrutiner (dvs-Jag klär på mig) Springer som en galning till järnvägstationen, med bara en andningspaus (rekord) bara för att se bussen (07:36:an) köra iväg! Jepp, så kan det gå yall!

Var så trött när jag kom från jobbet så jag bara damp ner på sängen. Finns det nåt bättre än att sova på dagen?! Det enda dåliga är att i varje fall jag alltid drömmer så konstiga drömmer när jag sover på dan. Nu drömde jag till exempel att jag var på nån wierd fest med Hannele och att en tjej där bet mig i hälen. Och alla sa att hon var vampyr! Så sprang jag i panik hela vägen hem i jättehöga klackar. Skiitläskigt var det!! :O Tror till och med att jag skrek i sömnen! Sen åt jag en mandarin och så somnade jag om. Men då! drömde jag väärldens finaste dröm! :) Ville aldrig vakna från den. Det märkliga var att den var så sjuukt tydlig!! Som om jag efteråt skulle kommit ihåg typ dofter från drömmen :O

Jaja jag lär ju aldrig somna ikäll så! Nu blir det lite fyssa!

Love Heds

I always knew what I had to do

Heippahei!

Inga har det hänt så förfärligt mycket på senaste tiden inga. Vilket kan bero på att jag verkligen tagit mig i kragen och pluggat en heel del. Dessutom har jag jobbat en del, tränat och lagat massa mat till mig och mamma. Det är rätt prima skinka! Och det känns så bra att gå på lektioner när man är påläst och kan fråga frågor och så.. The way it used to be.. The way it should be!

Mamma och jag for till Tallin igårmorse. Vi hade faktiskt en jättefin dag! Gick runt och kollade på gamla kyrkor, var på ballet och handlade kläder till mamma. Jag fick leka stylist och plocka allt jag tyckte hon skulle köpa. Och hon gillade nästan allt jag föreslog:) Tror dock hon blev lite chockad över min begåvning att shoppa. ( Ni skulle sett mig! Sprang som en skottspole mellan provhytten, kassan och hyllorna!)  Jaa, träning ger färdighet..   

Den här veckan blir det jobb, och en massa matte och fysikplugg. Ibland bara hatar jag matte! Okej så jag har inte mattehuvud. Nej. Men ibland är det bara som att alla mattetöntar (förlåt) skulle ha bildat en hemlig klubb man inte är välkomen i. Man ställer nån dum fråga och så liksom tittar på varandra och vill le i samförstånd men låter bli för att inte såra dig. Då blir jag så irriterad! Hallå! Som att man skulle bli ledsen bara för att dom råkar hajja derivatan lite bättre.. Å.HERRE.GUD. Och sen när man äntligen fattar den där grejen man grubblat över så inser man hur jävla enkelt det är! Rena pallret.. Varför kunde dom inte föklara att det var såå det var från början liksom?! Jag tycker egentligen om matte. Jag tycker bara inte om folk som är jättebra på det! Och nej jag är inte avundsjuk för att jag ibland har lite svårt med det :P

Just det Ida: Du hade så rätt angående mangoscrubben - Så nu är jag både oljig och len^^ Just the way you like me <3

Ikväll glömde jag te-vatten kastrullen på spisen igen. Det är säkert 5:e gången det händer nu:/ Först luktade det rostbröd, sen bastu och till sist grillat lamm som på kroatiska landsbygden. Undrar vad som är farligare - Att gå lägga sig med lägenhetsdörren på vid gavel eller att somna med spisen på? Troligen det sistnämnda. Dock borde det ju inte vara så farligt om man gör båda på samma gång? Då tar dom ju liksom ut varandra.. ( Lite mattehänvisning där :p)

Jeje, estniska låter verkligen som låtsasfinska! Till exempel har dom inga diftonger:

(natt på finska) - öö (på estniska)
tie (gata på finska) - tee (gata på estniska)

See ya!

Love Heds


wake up call

Heippahei!
Ikväll far mamma och jag till Hesa! Känns ganska bra. Arken och jag är sååååå done with each other!
Igår kom August över på spontanbesök. Hade inte sett honom sen i somras, så det var ett väldigt kärt återseende! Konstigt det där när man träffar nån man inte sett på väldigt länge, så måste man berätta allt som hänt i ens liv den senaste tiden. Då märker man hur mycket som förändrats. Man ser sig själv med den andras ögon. Och inser att man kanske inte är på rätt spår.. Ibland är det så himla skönt att prata med nån som känner dig så bra, men som ändå kan se saker ur ett mer objektivt perspektiv..
Resten av kvällen spenderade vi med Nicolas. Handbromsladdade och åt groteska mängder mat! Bättre blir d inga:D
Love Heds

Det är mycket enkelt, jag tål inte kräftorna!

Det blev lite tokogert igår mjo.. Men inte hänger jag läpp för den skull häller! Ska nog hålla mig till att simma och läsa bibeln. Det gör jag ju bra! :P 

Förstår ni att jag ätit, hör nu! Korv från korvgörans före arken, efter arken, OCH hamburgare på garaget som grand finale!  Då hade vi ju ätit en jättestor middag precis innan :O Och jag är fortfarande hungrig.. What's up with that?!

Nu ska Josse och jag fiika, o sen ska jag till mb och dyka <3

Love Heds

Jesus älskar dig

Heippa!

Dom senaste dagarna har jag främst ägnat mig åt att simma och läsa bibeln. Ungefär som att jag kompenserar för lite för mycket alkholintag tidigare under lovet :P Well!

Såå jag kan ju meddela att jag nu har läst om Eva och Adam, Kain och Abel, Noa, Abraham och Lot, Hagar och Ismael. Jätteintressant! Snart har jag kommit till Moses i Vassen. Det blir ju helt awesome!

Förövrigt kan jag nu dyka 25 meter HEEELT utan problem, plus att jag klarar av att spraka ifrån och börja på nästa länga. Så egentligen skulle jag kunna säga att jag kan dyka 30 meter! Imorgon klarar jag nog 35! :D

Love Heds

Alla vägar leder till arken nr 2

Heippahei yall!

Nyårsafton firades ju på Norragatan:) Ida och Peter hade gjort världens godaste mat och vi hade det väldigt mysigt!

Dock måste medges att det inte var en fabulous arkenkväll för min del. Inte dålig på nåt sätt! Men förväntningar verkar bara vara av ondo. Nyårsaftnar slutar sällan väl för min del. Anyways, igår hade vi desto roligare!

Efter lite fabulousa drinkar gjorde vi en våren 09 och for runt och skrek diverse välvalda ord till en massa stackars offer.. Sen bar det av till arken. Jag hade varnat  Laura och Fredrik att 3 fulla saltvikare var vad vi väntade på stadshotellet, och inte var det så långt ifrån heller. Eller ja så var det massa thailändare också. Nåjå, vi fick alla våra "5 minutes of fame" och härjade på som om det inte skulle funnits nån morgondag..

Vi lärde känna

* En man från IraK
* Jesus, som förövrigt inte känner Judas
* Ester, alltså från Estland, men dom var inte så roliga
* Mumin

Inte så illa va? Arken har mycket att erbjuda, även den 1.1!

Dessutom går det nu att beställa "Fabulousa Laura" på Arken, så passa på!

Idag har pappa och jag varit och handbromsladdat till flygfältet och dessutom har vi köpt barnens bibel. Ikväll ska jag läsa "Därför har veckan 7 dagar". Aah älskar förenklade barnversioner.

Imorgon blir det simning med Josse för hela slanten! För den som lyckats missa det så dyker jag numera 25 m utan problem! :)

See ya, wouldn't wanna be ya!

RSS 2.0